ua en ru

Майдан Незалежності: онлайн-трансляція (оновлюється)

Штурм Майдану Незалежності: онлайн-трансляція. У Києві на Майдані Незалежності з вечора 18 лютого тривають активні сутички з правоохоронцями. Загинуло понад два десятки людей.

Штурм Майдану Незалежності: онлайн-трансляція. У Києві на Майдані Незалежності з вечора 18 лютого тривають активні сутички з правоохоронцями. Загинуло понад двох десятків осіб. Звернемо увагу, 20 лютого оголошено в Україні днем жалоби "у зв'язку з людськими жертвами внаслідок масових заворушень".

На Майдані Незалежності у Києві станом на 08:30 21 лютого 2014 р. перебуває близько 5 тис. активістів, передає кореспондент РБК-Україна. В більшості своїй люди не стоять під сценою, а постійно переміщуються по площі. Крім того, кілька тисяч активістів також знаходяться на барикадах на вулиці Грушевського біля стадіону "Динамо".

Станом на 20:05 на Майдані Незалежності в Києві перебуває близько 10 тис. осіб, передає кореспондент РБК-Україна.

У ході зіткнень у Києві госпіталізовано 410 правоохоронців. Про це повідомляє прес-служба МВС України.

Міністерство внутрішніх справ заявило про захоплення екстремістами 67 бійців внутрішніх військ. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Близько 15:00 особовий склад військової частини 1241 внутрішніх військ МВС України висловив ініціативи не перешкоджати мирним акціям протесту громадян.

Станом на 14:30 мітингувальники відновлюють барикаду на вул. Грушевського.

В 14:14 біля Михайлівського собору з вогнепальної зброї убито два співробітника ДАІ.

Близько 13:00 невідомі розграбували фонди Музею історії Києва в Українському домі.

Станом на 12:10 на Майдані Незалежності знаходиться близько 10 тис. осіб.

Опівдні 20 лютого евакуйований Печерський районний суд Києва.

Близько 11:40 пожежа в Будинку профспілок на Майдані Незалежності, 2, який почався в ніч з 18 на 19 лютого 2014 р., ліквідовано 20 лютого у 06:55, як повідомляє прес-служба ДержНС.

В 11:15 на Майдані незалежності знаходиться 11 трупів.

Станом на 10:50, внутрішні війська станом на 10:45 відходять по вулиці Грушевського у Києві біля стадіону "Динамо" вгору, в бік Кабінету Міністрів.

Близько 10:15 активісти з Майдану захопили Український дім на Європейській пл., написав активіст ВО "Свобода" Олександр Аронець у своєму Facebook.

В 10:00 десятки бійців внутрішніх військ здаються в полон Самообороні Майдану.

Майдан Незалежності: онлайн-трансляція (оновлюється)

Фото: twitter/ChristopherJM

О 09:58 на вулиці Інститутської біля Майдану Незалежності десятки поранених активістів, там йде інтенсивна перестрілка між самообороною Майдану і правоохоронцями. За словами учасників Евромайдана, на Інститутській знаходяться два БТР.

Станом на 09:48 на Майдані знаходиться близько 10 тис. осіб.

О 09:46 протестувальники прорвалися до будівлі Верховної Ради.

Станом на 09:45 четверга, на пагорбі під Жовтневим палацом у Києві (неподалік від Майдану Незалежності) горять міліцейські автобуси. Зараз на пагорбі йде силове протистояння між учасниками Євромайдану і силовиками, чутна стрілянина.

Як вранці 20 лютого повідомили в МОЗ, кількість загиблих у результаті масових заворушень у Києві зросла до 28 осіб. Станом на 06:00 20 лютого 2014 р., починаючи з 10:20 18 лютого, до бригад екстреної медичної допомоги та закладів охорони здоров'я міста Києва за медичною допомогою звернулося 445 постраждалих під час безладів у центрі столиці, 287 з них госпіталізовані.

Майдан Незалежності: онлайн-трансляція (оновлюється)

Фото: Espreso TV

Ближче до ранку, станом на 05:15 на Майдані Незалежності перебувають близько 2 тис. чоловік. Активних дій між активістами і правоохоронцями не відбувається, триває перемир'я.

У 02:25 надійшло повідомлення, що невідомі особи штурмують Деснянську районну в місті Києві державну адміністрацію. Як повідомлялося, близько 100 людей з битами намагалися потрапити в приміщення РДА по вул. Маяковського, 29, при цьому вони застосовують пляшки із запальною сумішшю. Крім того, невідомі підпалили не менше двох автомобілів правоохоронців, які прибули на місце події.

Близько 02:00 ночі кількість активістів зменшилася приблизно до 4 тис. чоловік, але барикаду з палаючих покришок і раніше охороняє велика кількість бійців Самооборони.

Майдан Незалежності: онлайн-трансляція (оновлюється)

Фото: радіо "Свобода"

Ближче до півночі, на Майдані Незалежності перебувало близько 8 тис. осіб. Незважаючи на перемир'я і спокійну обстановку, самооборона Майдану продовжує в посиленому режимі тримати оборону. Час від часу вартові змінюють один одного.

Трохи пізніше 23:00, в Адміністрації Президента України завершилася зустріч Президента зі спікером Ради та членами робочої групи з врегулювання політичної кризи

Близько 23:00 Яценюк заявив, що за підсумками зустрічі з Президентом, штурм Майдану на ніч не запланований.

У Києві на Майдані Незалежності 19 лютого станом на 22:45 знаходяться близько 10 тис. активістів, які активно палять покришки для створення димової завіси.