ua en ru

У штурмі Мар’їнки брали участь від 500 до 1 тис. бойовиків, - Порошенко

У штурмі Мар’їнки брали участь від 500 до 1 тис. бойовиків, - Порошенко Фото: Петро Порошенко

При цьому він зауважив, що наразі Мар'їнка під контролем української влади

У штурмі Мар'їнки 3 червня 2015 р. брали участь від 500 до 1 тис. бойовиків. Про це заявив Президент України Петро Порошенко сьогодні на прес-конференції з нагоди щорічного Послання до Верховної Ради України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Дійсно, 3 червня відбулися штурмові дії у кількості від 500 до 1 тис. бойовиків зі значною кількість танків, які розраховували захопити місто. Хочу сказати, що ЗСУ продемонстрували найвищі якості. Ми відбили цю атаку", - повідомив Порошенко.

При цьому він зауважив, що наразі Мар'їнка під контролем української влади.

"4 числа за наказом головнокомандувача була зроблена операція по зачистці, у якій взяли участь бійці підрозділів 95 аеромобільної бригади, 25 парашутно-десантної бригади, 28 бригади, підрозділи Національної гвардії. Унаслідок операції по зачистці сьогодні я можу повідомити, що Мар'їнка повністю звільнена від диверсантів, затримано 12 осіб, у тому числі громадяни РФ, які чинили збройний опір військам ВСУ", - відзвітував Порошенко.

За словами Президента, операцією керував Герой України Михайло Заброцький.

"Можу повідомити, що безпосередньо керував операцією командувач повітряно-десантники військами, Герой України Михайло Заброцький і я дуже дякую всім військовослужбовцям, які проявили найкращі якості і продемонструвала всьому світові - Україна здатна себе захистити", - додав Порошенко.

Нагадаємо, сили АТО провели успішну "зачистку" Мар'їнки від бойовиків.