ua en ru

Штрафи для "Аерофлоту" за польоти у Крим не скасовані, - ВАСУ

Штрафи для "Аерофлоту" за польоти у Крим не скасовані, - ВАСУ Фото: літак "Аерофлоту"

ВАСУ лише направив справу на новий розгляд до суду першої інстанції

Рішення Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) від 21 липня 2015 р. не скасовує штрафів для ВАТ "Аерофлот-російські авіалінії" за польоти у аннексированный Крим, а скасовує рішення судів першої та апеляційної інстанцій з підстав порушення норм процесуального права. Відповідне роз'яснення оприлюднила в четвер прес-служба ВАСУ.

"Наголошуємо, що колегія суддів Вищого адміністративного суду України скасувала рішення судів першої та апеляційної інстанцій з підстав порушення норм процесуального права. Юридичних висновків або професійних оцінок щодо скасування в судовому порядку рішення про накладення штрафу за правопорушення у галузі цивільної авіації Вищий адміністративний суд України не надавав", - сказано в заяві суду.

За таких обставин, зазначили в ВАСУ, касаційна скарга підлягає задоволенню із скасуванням рішень судів першої і апеляційної інстанції та направленням справи на новий судовий розгляд в суд першої інстанції.

Нагадаємо, раніше Державіаслужба України виписала російським авіакомпаніям штрафи на 261,5 млн грн за польоти у аннексированный Крим.