ua en ru

Шторм "Майкл", який насувається на США, посилиться до урагану

Шторм "Майкл", який насувається на США, посилиться до урагану Фото: тропічний шторм (pixabay.com/tpsdave)

Губернатор штату Флорида оголосив надзвичайний стан

В Національному центрі ураганів США розповіли, що тропічний шторм "Майкл", який набере сили урагану, вдарить по Флориді в середині тижня. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Голос Америки.

Очікується, що в понеділок шторм має перерости до урагану 1-ї категорії після того, як досягне американської частини Мексиканської затоки, однак вже у середу чи вівторок може наблизитись до 3 категорії набравши швидкість в 178 км/год.

Після удару по Флориді "Майкл" продовжить рух уздовж Атлантичного узбережжя до Північної та Південної Кароліни, де нещодавно пройшов ураган "Флоренс".

Губернтатор штату Флорида Рік Скотт оголосив надзвичайний стану у понад 20 округів й порадив мешканцям узбережжя готуватись до можливого наказу на евакуацію. Також він привів до стану бойової готовності більш ніж 5 тис. солдат Національної гвардії.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, до США та Куби наближається новий тропічний шторм "Майкл". У найближчі дні очікуються сильні зливи та рвучкі вітри в районах Центральної Америки.