ua en ru

Штайнмаєр: Росія не повинна діяти в Сирії одноосібно

Штайнмаєр: Росія не повинна діяти в Сирії одноосібно Фото: Франк-Вальтер Штайнмаєр

Штайнмайер закликав сприяти реалізації резолюції, що підтверджує прихильність "суверенітету, незалежності, єдності і територіальної цілісності Сирії"

Росія не повинна діяти в Сирії одноосібно. Про це заявив у четвер, 1 жовтня, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр під час виступу перед учасниками загальної дискусії в рамках 70-ої сесії Генеральної Асамблеї ООН, передає DW.

"Замість одноосібних рішень, прийнятих окремими країнами, в даний час - Росією, про пряме військове втручання в Сирії, нам потрібен політичний внесок для початку перехідного процесу", - заявив Штайнмаєр.

Він додав, що "брутальній диктатурі Башара Асада" необхідно покласти край, так само, як і пануванню в регіонах Близького Сходу джихадстській угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Глава МЗС Німеччини закликав, зокрема, сприяти реалізації прийнятої в лютому 2014 року Радою Безпеки ООН резолюції за номером 2139, що підтверджує прихильність світової спільноти "суверенітету, незалежності, єдності і територіальної цілісності Сирії".

Нагадаємо, в Пентагоні повідомили, що, цілі, уражені російськими військовими в Сирії, не були позиціями бойовиків ІДІЛ.