ua en ru

Штайнмаєр розкритикував політику Трампа щодо Євросоюзу

Штайнмаєр розкритикував політику Трампа щодо Євросоюзу Фото: Франк-Вальтер Штайнмаєр (© European Union 2016 - European Parliament)

Президент ФРН зізнався, що багато чого його дратує в політиці глави США

Федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр розкритикував політику президента США Дональда Трампа щодо Європейського Союзу. За всю історію трансатлантичних відносин "ще ніколи не було стільки невизначеності", як нині, заявив він на німецькому телебаченні 23 липня 2017 року, передає DW.

При цьому Штайнмаєр зауважив, що німецької демократії "не існувало б без американців", а розвиток економіки не відбувся б без "Плану Маршалла".

"Із огляду на це, я не раджу нам викидати все за борт, хоча я визнаю, що багато чого мене дратує", - констатував глава Німеччини.

Він додав, що твердо переконаний: не всі у Сполучених Штатах "забули про значення трансатлантичних відносин".

Нещодавно Дональд Трамп розкритикував Німеччину через її значний профіцит у торгівлі з США. Він назвав німців "поганими" та пообіцяв покласти край такій ситуації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Франк-Вальтер Штайнмаєр різко розкритикував політику турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана щодо критиків його режиму.