ua en ru

Президент Німеччини різко розкритикував турецького колегу Ердогана

Президент Німеччини різко розкритикував турецького колегу Ердогана Фото: Франк-Вальтер Штайнмаєр (OSCE/Micky Kroell)

Штайнмаєр вважає переорієнтацію курсу Берліна щодо Анкари правильним кроком

Федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр різко розкритикував політику турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана щодо критиків його режиму. Про це повідомляє DW.

На думку Штайнмаєра, Ердоган не лише намагається "перекроїти країну під себе". У Туреччині почастішали переслідування, ув'язнення та примушування до мовчанки "решток критики та опозиції", констатував глава Німеччини.

Через переслідування в Туреччині Штайнмаєр вважає переорієнтацію курсу Берліна щодо Анкари правильним кроком. Із тим, що відбувається в Туреччині, "ми не можемо змиритися" - це "питання самоповаги" для Німеччини, вважає президент країни.

Штайнмаєр також схвально відгукнувся про відкритий лист від імені німецького уряду до турків у Німеччині, який опублікував глава МЗС ФРН Зіґмар Ґабріель. У цьому листі міністр пояснив, чому Берлін змінив політику щодо Анкари.

Німецько-турецькі відносини різко зіпсувалися після того, як у Туреччині заарештували німецького правозахисника та ще п'ятьох активістів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Німеччина має намір призупинити реалізацію спільних із Туреччиною запланованих і діючих військових проектів.