ua en ru

Штайнмаєр підтримує безвізовий режим ЄС з Туреччиною

Штайнмаєр підтримує безвізовий режим ЄС з Туреччиною Фото: глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр розповів про безвізовий режим з Туреччиною та біженців

Йдеться про обіцянку Європи в обмін на зменшення потоку біженців через Егейське море

ЄС повинен надати турецьким громадян безвізовий режим в обмін на зменшення потоку біженців через Егейське море. Про це заявив глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, пише DW.

"Домовленості треба виконувати ... ЄС добре поінформований, аби виконати свої зобов'язання", - сказав керівник німецького зовнішньополітичного відомства.

За його словами, до таких зобов'язань належить, зокрема, "обіцяна" лібералізація візового режиму для громадян Туреччини у разі виконання Анкарою необхідних вимог.


Водночас Штайнмаєр заперечив закиди в бік німецького уряду, що той стримується з критикою на адресу Анкару через її політику щодо опозиції та критичних журналістів.

"Докори, що ми через угоду між ЄС та Туреччиною мовчимо, чи взагалі підіграємо Туреччині - безпідставні", - наголосив міністр.

Урядовець також додав, що стосунки Берліна та Анкари "багатошарові". До них належить як ситуація зі свободою преси, так і політика конфронтації уряду в Анкарі з курдами.

"Туреччина - ключова країна для міграції з кризових регіонів на Близькому Сході. Завдання політиків - усе це узгодити", - пояснив Штайнмаєр.

Нагадаємо, країни ЄС можуть обмежити безвізовий режим для України через Туреччину.