ua en ru

Штайнмаєр сподівається на прогрес у виконанні мінських угод після зустрічі "нормандської четвірки"

Штайнмаєр сподівається на прогрес у виконанні мінських угод після зустрічі "нормандської четвірки" Фото: Франк-Вальтер Штайнмаєр очікує прогресу в ситуації з безпекою у Європі після зустрічі "нормандської четвірки"

Німеччина занепокоєна обмеженням доступу представників ОБСЄ на Донбасі

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр сподівається, що завдяки зустрічі керівників МЗС "нормандської четвірки", що відбудеться у Парижі 3 березня, буде досягнуто прогресу у реалізаціїї мінських угод. Про це він заявив, виступаючи на засіданні Ради безпеки ООН у понеділок, 29 лютого, повідомляє прес-служба МЗС Німеччини.

Він повідомив, що "нормандська четвірка" використовуватиме інструменти ОБСЄ у врегулюванні ситуації з безпекою на європейському континенті, особливо у досягненні прогресу у реалізації Мінських угод.

"На зустрічі у Парижі в четвер цього тижня, я сподіваюся, ми зможемо досягти певного прогресу, особливо в ситуації з безпекою", - сказав Штайнмаєр.

Також, зі слів міністра, Німеччина занепокоєна порушенням мінських домовленостей на Сході України та обмеженням доступу представників місії ОБСЄ.

Нагадаємо, учора, 29 лютого, Штайнмаєр заявив, що конфлікт в Україні показав необхідність оновлення віденського документа (міжнародна угода держав-учасниць ОБСЄ, призначена для реалізації заходів довіри і безпеки в регіоні).