ua en ru

Штайнмайєр: глави МЗС "нормандської четвірки" в Парижі будуть досягати компромісів

Штайнмайєр: глави МЗС "нормандської четвірки" в Парижі будуть досягати компромісів Фото: Франк-Вальтер Штайнмайєр

"Нормандська четвірка" має намір використати час до переговорів для реального прогресу

Глави Міністерств закордонних справ країн "нормандської четвірки" на зустрічі в Парижі 3 березня 2016 року будуть досягати необхідних компромісів. Про це на прес-конференції заявив глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнамайєр, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми не можемо погодитися з тим, що порушується перемир'я на Донбасі. Я думаю, що під час нашої зустрічі в Парижі ми будемо досягати необхідних компромісів, і ми домовимося про спільну позицію і зможемо подолати все, що нас розділяє в цьому питанні. Я впевнений, що ці кілька днів до зустрічі ми використовуємо так, щоб був досягнутий успіх, прогрес", - зазначив Штайнмайєр.

У той же час міністр закордонних справ Павло Клімкін розповів про переговори з главами МЗС Німеччини та Франції.

"У нас була дискусія щодо того, як далі буде працювати "Мінськ", особливо напередодні зустрічі в нормандському форматі в Парижі. Ми зосередили нашу увагу на те, яким чином реально досягти безпеки на Донбасі. Як не лише припинити обстріли, але і дозволити СММ ОБСЄ контролювати всю територію Донбасу", - заявив Клімкін.

Крім того він зазначив, що слід забезпечити доступ ОБСЄ не тільки на території Донбасу, але і до російсько-українського кордону, звідки постійно відбувається перекидання російського зброї і військових. Другим блоком питань, за його словами, було проведення виборів на Донбасі.

"Нам потрібно переконати, зрештою, російську сторону, що це (вибори за українським законодавством, - ред.) - реальний шлях зробити вибори виборами", - зазначив Клімкін.

Третій блок питань був пов'язаний з гуманітарними аспектами, також обговорювався міжнародний порядок денний.

Нагадаємо, Штайнмаєр назвав ключовою зустріч глав МЗС "нормандської четвірки" 3 березня.