ua en ru

Штайнмаєр назвав ключовою зустріч глав МЗС "нормандської четвірки" 3 березня

Штайнмаєр назвав ключовою зустріч глав МЗС "нормандської четвірки" 3 березня Фото: Франк-Вальтер Штайнмайер

Глава МЗС Німеччини закликав українську владу до проведення реформ

Зустріч міністрів закордонних справ країн "нормандської четвірки", яка відбудеться 3 березня, повинна стати ключовою у процесі мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер під час зустрічі з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком, передає "112".

"Зараз ми досягаємо прогресу на рівні міністрів. Ми зустрічаємося в Парижі, в Європі 3 березня. Я думаю, це буде рішуча, ключова зустріч, де ми засвідчимо, що якісь успіхи були досягнуті в плані довіри нашому мирному процесу", - заявив Штайнмайер.

Міністр також у черговий раз закликав українську владу до проведення реформ. "З приводу ситуації в даний час, я думаю, ви всі знаєте, що за останній тиждень ми проявляємо великий інтерес і деякий неспокій. Я сподіваюся, що були прийняті в українському парламенті належні рішення з приводу того, щоб була гарантована стабільність протягом наступних періодів часу. Це є передумовою для того, щоб йти шляхом реформ", - зазначив глава МЗС.

Нагадаємо, міністри закордонних справ Німеччини і Франції Франк-Вальтер Штайнмайер і Жан-Марк Еро закликають обмежити вплив олігархів на владу в Україні.