ua en ru

Штайнмаєр: європейський проект перебуває у небезпеці

Штайнмаєр: європейський проект перебуває у небезпеці Фото: Штайнмаєр заявив, що європейський проект перебуває у небезпеці

Фінансова та міграційна кризи, а також праві популісти, ставлять під загрозу європейський проект

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер вважає, що об'єднана Європа на сьогоднішній день перебуває в небезпеці через велику кількість викликів і посилення правих радикалів. Про це він заявив в своєму інтерв'ю газеті "Neue Osnabrücker Zeitung", передає DW.

За його словами, Європейський Союз опинився в скрутному становищі через фінансову та міграційну кризи.


"Ми інтенсивно працюємо над тим, щоб оволодіти проблемами і знайти дійсно надійні загальноєвропейські рішення", - підкреслив Штайнмайер.

Він зазначив, що ще однією загрозою для європейського проекту є "забуття уроків історії", яке демонструють праві популісти.

"Майбутнє Європи лежить точно не в поверненні до ХІХ сторіччя з його націоналізмом, а також небезпечним дестабілізуючим суперництвом між державами", - заявив чиновник.

З приводу біженців, Штайнмайер повідомив, що угода з Туреччиною не є рішенням міграційного кризи, вона лише надала ЄС час на пошук довгострокового рішення. За його словами, не варто також забувати про інші шляхи міграції, зокрема з Лівії.

Також Штайнмаєр знову висловив думку, що сирійську кризу можна вирішити тільки політичним шляхом.

"Москва знає, що Асад (президент Сирії Асад Башар - ред.) не протримається довго при владі лише з допомогою військової сили", - додав він.

Нагадаємо, раніше Штайнмайер заявив про необхідність відновити співпрацю з РФ.