ua en ru

Штат Вісконсін визнав Голодомор геноцидом українського народу

Штат Вісконсін визнав Голодомор геноцидом українського народу Фото: меморіал жертвам геноциду (yatsenyuk.org.ua)

Відповідну прокламацію підписав губернатор штату Скотт Уокер

У США ще один американський штат приєднався до визнання Голодомору в Україні 1932-1933 рр. геноцидом проти українського народу. Про це повідомило посольство України в США на своїй сторінці в Facebook.

"Губернатор штату Вісконсін Скотт Уокер підписав відповідну прокламацію. Спасибі Сполученим Штатам за підтримку і відновлення історичної справедливості в пам'ять про мільйони жертв, які померли від свавілля радянської влади", - йдеться в повідомленні.

У посольстві також нагадали, що на сьогодні Голодомор визнано геноцидом у штатах Вашингтон, Вісконсін, Орегон, Іллінойс, Пенсільванія, Нью-Джерсі та Нью-Йорк.

UA/EN Ще один американський штат приєднався до визнання Голодомору в Україні 1932-1933 рр. геноцидом проти українського ...

Опубліковано Embassy of Ukraine in the USA / Посольство України у США 23 листопад 2017 р.

Нагадаємо, 18 листопада прес-служба Державного департаменту повідомила, що Сполучені Штати Америки вшанували події Голодомору в Україні в 1932-33 роках і засудили спроби оскаржити цей історичний факт. Також в американському зовнішньополітичному відомстві підкреслили, що підтримують український народ і "засуджують спроби оскаржити цей історичний факт".