ua en ru

Штат Фінансової поліції буде скорочено вдвічі порівняно з Податковою міліцією

Штат Фінансової поліції буде скорочено вдвічі порівняно з Податковою міліцією Фото: Міністерство фінансів

Фінансову поліцію планується на 70% укомплектувати новими співробітниками

У розробленому Міністерством фінансів України законопроекті "Про Фінансову поліцію" (ФП) передбачається, що в новому відомстві буде працювати 2,5 тис. осіб. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Поліцій мало не буває: розслідуванням економічних злочинів займеться єдиний орган".

Відзначимо, що в Податковій міліції зараз працює близько 5,5 тис. осіб, тобто, штат Финполиции буде більш ніж у два рази меншим.

"Структура ФП буде поділена на держслужбовців і детективів, які будуть мати спецзвання. Керівництво поліції (обирається на 5 років; другий термін повноважень не передбачений), співробітники і детективи будуть відбиратися на конкурсній основі", - йдеться в матеріалі.

При цьому законопроектом передбачаються певні квоти на співробітників з досвідом і без досвіду роботи у правоохоронних та податкових органах. Так, нова служба на 25% буде складатися з тих, хто протягом року працювали в ГФС, МВС чи СБУ на посади слідчих або оперативників. На 70% штату Финполиции буде складатися з нових співробітників.

За результатами першого конкурсного відбору до підрозділу детективів повинно бути зараховано не менше 100 осіб, не менш ніж 70 з яких - до цього не мали відношення до оперативної роботи.

Нагадаємо, зарплати співробітників Фінансової поліції пропонується встановити на рівні від 16 до 64 тис. гривень.