ua en ru

Штабу АТО доручено визначити блокпости для "гуманітарного коридору"

Антитерористичний центр при Службі безпеки України доручив керівникові антитерористичної операції (АТО) визначити блокпости, через які буде проходити рятівний коридор для мирного населення, яке бажає виїхати з району проведення АТО

Антитерористичний центр при Службі безпеки України доручив керівникові антитерористичної операції (АТО) визначити блокпости, через які буде проходити рятівний коридор для мирного населення, яке бажає виїхати з району проведення АТО. Про це повідомила прес-служба СБУ.

Згідно з повідомленням СБУ, з метою забезпечення необхідних умов для громадян, які виїжджають з району проведення АТО, керівникові АТО доручено: визначити блокпости, через які буде здійснюватися максимально безпечне переміщення мирного населення з району проведення АТО.

Також штаб АТО повинен посилити перевірки на цих блокпостах, "щоб виключити використання їх сепаратистами для переміщення з району проведення АТО".

Крім того, як зазначається, керівництво АТО, виходячи з наявних сил та засобів, повинно забезпечити мирне населення що залишає зону АТО, питною водою та медикаментами.

Також доручено призначити відповідальних осіб з числа особового складу, який розміщується на визначених блокпостах, для забезпечення законності, безперервності та ефективності заходів з контролю переміщення осіб та вантажів через відповідні пункти пропуску.

Також керівництву АТО доручено організувати поширення інформації серед мирного населення щодо створення рятівного коридору та порядку пропускного режиму на блокпостах.