ua en ru

У штабі Трампа відкинули співпрацю з радником, який працював в Росії

У штабі Трампа відкинули співпрацю з радником, який працював в Росії Фото: радник Трампа із зовнішньої політики Картер Пейдж

Глава штабу Трампа заявила, що Пейдж не є частиною передвиборчої кампанії республіканця

Кампанія кандидата в президенти Сполучених Штатів Америки від Республіканської партії не співпрацює радником Дональда Трампа Картером Пейджем, який працював в Росії. Про це заявила глава виборчого штабу Трампа Келліенн Конвей, передає BBC.

"Він (Пейдж, - ред.) точно не є частиною кампанії, якою я завідую", - сказала Конвей.

У своєму інтерв'ю телеканалу CNN вона зазначила, що взагалі не розмовляла з Пейджем.

"Він не допущений на наші брифінги з національної безпеки або зовнішній політиці принаймні з тих пір, як я стала менеджером кампанії", - підкреслила Конвей.

Нагадаємо, Пейдж потрапив у поле зору чиновників американського посольства в Москві, коли кілька разів приїжджав в російську столицю, де публічно критикував політику США і вихваляв Путіна.

У березні 2015 року, незабаром після того, як Трамп назвав його своїм радником, в інтерв'ю виданню Bloomberg News Пейдж заявив, що був радником та інвестором російського державного газового монополіста "Газпром". Він розкритикував політику санкцій, яку ввела адміністрація президента США у відповідь на анексію Росією Криму.

Цього літа, за тиждень перед з'їздом Республіканської партії США, Пейдж знову відвідував Москву, де знову розкритикував американську політику і президента Обаму.

За даними джерел, американська розвідка має інформацію, що під час цього триденного візиту Він зустрівся з Ігорем Сечіним, головою державної компанії "Роснефть" і соратником глави РФ. За даними розвідки, серед питань для обговорення на цій зустрічі були можливості зняття економічних санкцій з Росії.

Раніше повідомлялося, що зв'язки радника Трампа з Кремлем розслідують спецслужби США.