ua en ru

У штабі АТО вважають, що посилення активності бойовиків пов'язане з ротацією ВСУ

У штабі АТО вважають, що посилення активності бойовиків пов'язане з ротацією ВСУ Фото: українські солдати (mil.gov.ua)

Бойовики перевіряють оборону української армії, припускають у штабі АТО

Посилення активності бойовиків на Донбасі пов'язане з ротацією військ Збройних сил України (ЗСУ) на деяких ділянках. Про це заявив спікер прес-центру штабу АТО Анатолій Стельмах в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Ми пов'язуємо це з тим, що у нас відбулася ротація на певних ділянках фронту, тому таким чином ворог невдало перевіряє нашу оборону. Сьогоднішня ніч показала ворогові, що такі перевірки для нього дорого коштують. Зараз втрати противника уточнюються. Хотів би відзначити, що наша відповідь ворогові була асиметричною, тобто ми відповідали меншим калібром, але наша відповідь була ефективнішою", - сказав Стельмах.

Нагадаємо, за інформацією прес-центру штабу АТО, 5 листопада незаконні збройні формування 23 рази порушили перемир'я на Донбасі, двоє українських військових отримали поранення.

Найбільш активні дії ворога в другій половині дня фіксувалися недалеко від Донецька, де бойовики протягом кількох годин випустили понад 100 снарядів з реактивних систем залпового вогню по українських опорних пунктах біля Авдіївки і Дослідного.