ua en ru

Штаб АТО повідомив про загострення ситуації на Донбасі

Штаб АТО повідомив про загострення ситуації на Донбасі Фото: бойовики активізували обстріли українських військових

Бойовики за добу 43 рази обстріляли сили АТО

Протягом минулої доби, 8 червня 2016 року, в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі загострилася ситуація. Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО в Facebook.

"Протягом минулої доби ситуація в зоні проведення АТО ускладнилася. Проросійські бандформування 43 рази відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що на Донецькому напрямку бойовики обстріляли сили АТО біля Авдіївки, Пісків, Опитного зі стрілецької зброї і мінометів різних калібрів, а близько 22:00 – з артилерійських систем калібру 152 мм.


Також позиції українських військових в районі Луганського і Новгородського було обстріляно з гранатометів різних систем і стрілецької зброї, а поблизу Майорська і Зайцевого ще й з важких мінометів.

"З настанням темного часу доби на Маріупольському напрямку бойовики неодноразово вели вогонь по наших опорних пунктах у районі Новотроїцького з важких мінометів калібру та 122 мм САУ, а поблизу Павлополя і Мар'їнки з мінометів калібру 82 мм. Під вогнем великокаліберних кулеметів потрапили наші воїни на позиціях в районі Талаківки і Широкиного", - йдеться в повідомленні.

У штабі також зазначили, що бойовики порушили режим тиші неподалік Новозванівки Луганської області.

Нагадаємо, раніше також повідомлялося, що ОБСЄ відзначає погіршення ситуації на Донбасі.