ua en ru

Штаб АТО повідомив про хакерську атаку на сайт Нацгвардії

Офіційний веб-сайт Національної гвардії України напередодні піддався хакерській атаці з метою дискредитації українських збройних формувань. Про це повідомив спікер АТО Андрій Лисенко на брифінгу в неділю, передає кореспондент РБК-Україна.
"Після оголошення перемир'я 15 лютого на сайт Національної гвардії України була здійснена кібер-атака. В результаті злому на сайті були розміщені матеріали, що загони українського Добровольчого корпусу "Правий сектор" на чолі з Дмитром Ярошем нібито будуть продовжувати наступ, незважаючи на перемир'я. Ця інформація не відповідає дійсності", - заявив Лисенко.

Про зломі, за його словами, свідчать наступні факти: змінювалася дата опублікованого матеріалу, матеріал перекладався з російської мови спішно через програму "Перекладач Гугл".

"Подібні помилки можна побачити і в англомовній версії матеріалу. Такі дії спрямовані на дискредитацію збройних формувань України у населення та міжнародної спільноти. За наявною інформацією, це помилкове повідомлення хочуть використовувати російські представники на засіданні Ради Безпеки ООН для звинувачення України в порушенні режиму припинення вогню", - підкреслив спікер АТО.

Нагадаємо, раніше лідер "Правого сектора" заявив про намір продовжити бойові дії всупереч мінськими угодами. Пізніше позаштатний радник Президента України Олег Медведєв повідомив про можливу реакцію держави на публічні висловлювання Яроша. Після цього Дмитро Ярош, що "Правий сектор" готовий виконувати мінські домовленості.