ua en ru

Штаб АТО зазначає приховане перекидання бойовиків ближче до лінії розмежування

Штаб АТО зазначає приховане перекидання бойовиків ближче до лінії розмежування

До лінії розмежування на Донбасі бойовики продовжують перекидати сили. Про це в ході брифінгу заявив спікер АТО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"У зоні АТО спостерігається деяке зменшення активності обстрілу позицій наших підрозділів. Водночас триває приховане перекидання військової техніки і живої сили ворога ближче до лінії розмежування. В першу чергу на Маріупольському напрямку. На Донецькому напрямку відбувається нарощування сил і засобів незаконних збройних формувань біля села Піски, на Луганському напрямку - у містах Стаханов та Брянка", - заявив Лисенко.

За його словами, РФ продовжує постачати бандформування зброєю, військовою технікою і надавати практичну допомогу для підтримання їх в працездатному стані.

"Порушуючи мінські домовленості, бойовики продовжують обстріли і нападу на позиції українських військових. Найбільш напружена ситуація - в районі населених пунктів Світлодарськ та Широкіно, де незаконні збройні формування перейшли до тактики локальних зіткнень з силами АТО", - повідомив Лисенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики нарощують сили в районі Маріуполя.