ua en ru

Штаб АТО опублікував подробиці боїв під Новозванівкою

Штаб АТО опублікував подробиці боїв під Новозванівкою Фото: українські військові понесли втрати в Луганській області

Сили АТО в ході боїв під Новозванівкою втратили двох бійців

Вчора, 23 липня 2016 року, сили антитерористичної операції (АТО) на Донбасі під Новозванівкою Луганської області відбили атаки проросійських бойовиків, в результаті боїв загинули два українських військових. Подробиці бойових дій під Новозванівкою оприлюднив штаб АТО на своїй сторінці в Facebook.

Повідомляється, що вранці 23 липня українські військові виявили просування диверсійно-розвідувальної групи бойовиків та відкрили вогонь із стрілецької зброї.


"Двох диверсантів було вбито і четверо поранено. Під час відступу ДРГ на свої позиції, ще четверо окупантів отримали поранення. Військовослужбовці нашого спостережного поста забрали тіла загиблих диверсантів на свій опорний пункт", - йдеться в повідомленні.

У відповідь бойовики відкрили вогонь з мінометів, гранатометів, зенітної установки, артилерії і танка. Обстріли тривали протягом п'яти годин, в результаті чого загинув один боєць сил АТО і 4 отримали поранення.

Поообіді до позицій українських військових наблизилася друга ДРГ бойовиків чисельністю до 20 осіб.

"Наблизившись на відстань до 50 метрів, диверсанти застосували вогнепальну зброю. Українські воїни відкрили вогонь у відповідь, в результаті чого російських окупантів було зупинено і вони відійшли на свої позиції. За даними радіоперехвату, їхні втрати склали двоє загиблих і п'ятеро поранених", - йдеться в повідомленні.

Після цього особовий склад покинув спостережний пост під загрозою артилерійського вогню. Проте після припинення обстрілів повернувся на позиції, але при відновленні системи інженерних загороджень група військових вступила у вогневий контакт з бойовиками. В результаті бою загинув ще один боєць сил АТО і 3 поранені. Втрати противника становлять 5 осіб, за даними радіоперехвату.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в зоні АТО за добу загинули 6 військових, 13 поранені.