ua en ru

Штаб АТО фіксує зростання кількості провокацій з боку бойовиків

Штаб антитерористичної операції фіксує зростання кількості провокацій з боку бойовиків в Донецькій та Луганській областях. Про це повідомляє прес-центр АТО.

"Сьогодні, 18 березня, ситуація в зоні АТО характеризується збільшенням кількості збройних провокацій з боку незаконних збройних формувань проти позицій українських військових і мирних населених пунктів", - йдеться в повідомленні.

За даними штабу, на Донецькому напрямку бойовики вели вогонь з важкого озброєння, яке повинно бути відведено від лінії розмежування.

Так, о 9:50, 11:25, 16:25 терористи завдали танкових ударів по Авдіївці. З цього ж населеного пункту в 11:50 та 16:00 вела вогонь артилерія.

Позиції сил АТО поблизу шахти Дутовка у 11:50, 15:00 і 17:00 обстріляли з 122-міліметрових артилерійських систем, близько 14:00 - з танка. Також, під вогонь зі стрілецької зброї і гранатометів потрапили Дослідне та Піски.

На Маріупольському напрямку бойовики двічі зі стрілецької зброї та 120-міліметрових мінометів обстріляли опорний пункт в районі селища Широкіне, а поблизу Артемівська терористи застосували стрілецьку зброю та гранатомети у напрямку селищ Лозове, Майорськ, Кірове.

У той же час на Луганському напрямку з 6:00 і до 19:00 обстрілів не зафіксовано.

"Загалом, протягом сьогоднішнього дня ворог 28 разів порушив режим припинення вогню: 5 раз застосовував 122-міліметрову артилерію, три міномети, чотири рази танки, 23 рази стрілецьку зброю та гранатомети", - відзначили в штабі.

Українські військові зафіксували два прольоти БПЛА противника поблизу Маріуполя. Один безпілотник пролетів на висоті 1000 метрів в небі на Павлополем. Ще один безпілотник вів розвідку над Зорею.

Нагадаємо, за даними штабу, бойовики продовжують приховане нарощування сил біля лінії розмежування.