ua en ru

Бойовики продовжують приховане нарощування сил біля лінії розмежування, - штаб АТО

Бойовики продовжують приховане нарощування сил біля лінії розмежування, - штаб АТО Спікер АТО Андрій Лисенко

У штабі антитерористичної операції фіксують продовження нарощування сил бойовиків біля лінії розмежування. Про це в ході брифінгу заявив спікер АТО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Противник продовжує проводити приховане нарощування своїх угрупувань близько лінії розмежування, активізує розвідку з використанням безпілотних літальних апаратів, зафіксовано 3 таких епізоди, а також проводить радіолокаційну розвідку", - заявив Лисенко.

Він також зазначив, що кількість збройних провокацій проти українських військових залишається стабільним. Фактів роботи ворожої артилерії по українських позиціях не зафіксовано але були випадки використання бронетехніки незаконних збройних формувань проти українських військових, також працюють ворожі снайпери.

За його словами, місцями найбільшої напруги традиційно залишаються населені пункти на схід від Маріуполя, район донецького аеропорту і Бахмутовской траси.

Як повідомлялося, за даними групи "Інформаційний спротив", у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі Росія створює базу для подальшої ескалації конфлікту.