ua en ru

Штаб АТО допускає початок техногенної катастрофи на Донбасі

Штаб АТО допускає початок техногенної катастрофи на Донбасі Фото: штаб АТО допускає початок техногенної катастрофи на Донбасі

Через закриття Донецької фільтрувальної станції без води можуть залишитися 400 тисяч мешканців Донецької області

Закриття Донецької фільтрувальної станції може спричинити техногенну катастрофу через залишення без води 400 тисяч мешканців Донецької області. Про це йдеться у повідомленні штабу антитерористичної операції (АТО) на Донбасі у Facebook.

"Донецька фільтрувальна станція є об'єктом соціального значення та перебуває на території, підконтрольній незаконним збройним формуванням так званої ДНР. Сьогодні станція припинила свою роботу що може спричинити техногенну катастрофу через залишення без води 400 тисяч мешканців Донецької області", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, припинення роботи даної станції відбулось через те, що бойовики вкотре здійснюють провокації з метою дискредитації Збройних сил України та подальшого їх звинувачення у порушенні Мінських домовленостей.

"НЗФ було створено декілька мобільних груп, із встановленням на вантажні автомобілі мінометів 82 калібру, якими демонструється вже знайома нам тактика. Ці мобільні групи здійснюють неприцільні обстріли як району навколо даної станції, так і самої станції. Крім того ведеться неприцільний ворожий снайперський обстріл з метою звинувачення в цьому ЗСУ", - йдеться у повідомленні.

У повідомленні наголошується, що на території даного району немає жодного підрозділу Збройних сил України. Ніяких активних дій з боку українських військ з метою оволодіння об'єктом не відбувається. Всі заяви стосовно даного інциденту не відповідають дійсності та є черговим фейком НЗФ.

НЗФ здійснили чергову провокацію та вкотре звинуватили Збройні сили України. Повідомлення щодо Донецької фільтрувально...

Опубликовано Прес-центр штабу АТО 13 марта 2016 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу, 12 березня 2016 року, в результаті бойових дій жоден з українських військовослужбовців не загинув, семеро отримали поранення.