ua en ru

Штаб АТО: бойовики за добу 8 разів відкривали вогонь

Штаб АТО: бойовики за добу 8 разів відкривали вогонь Фото: українські війскові

Всі випадки порушення перемир'я зафіксовані на артемівському напрямку

В зоні антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за добу було зафіксовано 4 цілеспрямованих і 4 провокаційних обстрілу українських військових. Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО в Facebook.

"В цілому протягом вчорашньої доби, незаконні збройні формування 4 рази цілеспрямовано обстрілювали українські підрозділи, ще 4 рази найманці відкривали провокаційний вогонь на тимчасово окупованій території. Всі випадки порушення перемир'я зафіксовані на артемівському напрямку. Сьогодні 26 вересня, з півночі і до 6 ранку в зоні АТО зберігалася тиша", - йдеться в повідомленні.

Так, вчора снайпери бойовиків обстрілювали український опорний пункт біля Зайцево, пізніше обстріл походив з гранатомета і стрілецької зброї. Ввечері бойовики застосовували стрілецька зброя і гранатомети неподалік від Троїцького, Ленінського та Кірово.

"Окремо слід зазначити і провокаційні дії найманців. На окупованій території ворог відкриває вогонь у бік лінії розмежування, сподіваючись на відповідь Збройних сил України, щоб звинуватити нас у зриві мирних домовленостей. Нерідко це робиться, щоб створити картинку для проросійського телебачення", - відзначили в штабі.

Наприкінці вчорашньої доби противник продовжував поодиноко обстрілювати наші позиції та провокувати українських військов...

Posted by Прес-центр АТО on 25 сентября 2015 г.

Нагадаємо, в районі міста Лутугине (Луганська область) мережа групи "Інформаційне опір" ідентифікувала базу спеціального призначення Головного розвідувального управління Генштабу Збройних сил РФ.