ua en ru

На Шрі-Ланці затримали дев'ятьох росіян

На Шрі-Ланці затримали дев'ятьох росіян Фото: Шрі-Ланка

Їх звинувачують у порушенні правил перебування в країні

На Шрі-Ланці затримали дев'ятьох росіян, яких звинувачують у порушенні правил перебування в країні. Про це повідомляє РБК.

За словами одного із затриманих Михайла Степаненка, в поліції не назвали причин затримання. За його словами, співробітники правопорядку Шрі-Ланки перевірили візи у росіян і заявили про "якісь претензії по роботі". Як зазначав Степаненко, троє росіян є власниками компанії на Шрі-Ланці, а шестеро не мають відношення до їхнього бізнесу.

Як зазначив затриманий росіянин, у міграційному центрі, не пояснюючи причин, зажадали купити зворотні квитки в Росію і пригрозили депортацією.

Другий секретар посольства РФ у Шрі-Ланці Андрій Атманів розповів, що російський консул відвідував міграційну службу Шрі-Ланки і центр затримання незаконних мігрантів, де перебувають росіяни.

Згодом стало відомо про домовленість російського посольства з владою Шрі-Ланки відпустити громадян РФ у понеділок, 6 березня, а у вівторок, 7 березня, вони вже мають вилетіти до Росії.

"Питання вирішили. У понеділок їх випустять із місця перебування", - заявили в російській дипломатичній місії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лівійська влада відпустила з-під варти затриманих у червні 2016 року чотирьох українських моряків, членів екіпажу танкера Temeteron.