ua en ru

Шпигунський скандал: екс-міністра оборони Данії звинуватили в розголошенні держтаємниці

Шпигунський скандал: екс-міністра оборони Данії звинуватили в розголошенні держтаємниці Фото: екс-міністр Міністр оборони Данії Клаус Фредеріксен (Getty Images)

Колишній міністр оборони Данії Клаус Фредеріксен заявив, що йому пред'явлено звинувачення в розголошенні державної таємниці. У понеділок стало відомо, що за тими ж звинуваченнями затриманий колишній глава зовнішньої розвідки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на BBC.

Він не сказав, в чому його звинувачують, але наполягав на тому, що "ніколи не зробить нічого, що могло б нашкодити Данії".

Фредеріксен був міністром оборони протягом трьох років, з 2016 до 2019 року, а також головою Комітету розвідувальних служб.

Коментарів від прокуратури не надходило, але данські ЗМІ повідомляють, що екс-міністр раніше з'являвся, щоб підтвердити існування надсекретної співпраці з США, що дозволило Вашингтону використовувати данські дані для шпигунства.

"У 2020 році він дав інтерв'ю, в якому шокував експертів в області оборони, вказавши, що громадяни Данії можуть бути замішані в секретній угоді з прослуховування телефонних розмов", - йдеться в повідомленні.