ua en ru

Шотландський суд відпустив під заставу екс-міністра Каталонії

Шотландський суд відпустив під заставу екс-міністра Каталонії Фото: Клара Понсати (flickr.com barcelonagse)

Політик була звільнена під заставу шотландським судом

Екс-міністр Каталонії Клара Понсати, яку розшукує Іспанія за звинуваченням у заколоті, була відпущена під заставу після слухання в суді з приводу її екстрадиції. Про це повідомляє BBC.

Зокрема, повідомляється, що професор Клара Понсати була заарештована після того, як добровільно здалася поліції в Единбурзі. Пізніше вона постала перед судом на початкових слуханнях про екстрадицію, де було дано дозвіл відпустити її під заставу.

"Вона (Понсати - ред.) не вірить, що іспанські суди можуть гарантувати незалежність, дотримання прав людини або справедливість. Клара залишається рішуче налаштована і готова дати відсіч", - заявив її адвокат Аамер Анвар.

В результаті виходу під заставу, Понсати приступить до юридичної боротьбі проти повернення в суд в Іспанії.

"Клара хотіла б подякувати Ніколу Стерджен, шотландський уряд і політиків за їх солідарність. Шотландія є справжнім другом Каталонії у її важкі часи", - додав він.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, сьогодні, 28 березня, колишній міністр освіти Каталонії Клара Понсати, яку Мадрид звинувачує у заколоті, здалася поліції Шотландії, куди вона поїхала після пред'явлення звинувачень.