ua en ru

Шокін: розслідування у справі Януковича практично завершено

Шокін: розслідування у справі Януковича практично завершено Фото: Віктор Шокін

Встановлено причетність екс-президента до організації вбивств на Майдані

Розслідування у справі колишнього президента Віктора Януковича практично завершено, встановлена ​​його причетність до організації вбивств на Майдані. Про це повідомив генеральний прокурор Віктор Шокін в ефірі телеканалу Інтер.

"Практично справу завершено. Зрозуміло, що він керував через своїх людей організацією вбивств на Майдані", - заявив генпрокурор.

Він зізнався, що вірив у те, що Януковича можна буде притягнути до відповідальності.

"Як тільки війна на Сході припиниться - а, я сподіваюся, вона припиниться, - то здоровий глузд і торжество міжнародного закону восторжествує, і ми зможемо отримати Януковича до себе в Україну", - сказав Шокін.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що новий в. о. губернатора Тульської області (РФ) Олексій Дюмін міг керувати "евакуацією" Януковича до Росії в 2014 році.

Зазначимо також, що санкції проти екс-чиновників часів Януковича продовжують діяти.

"Трохи снижу рівень #зрада. Євросудом скасовано дію лише тих санкцій проти втікачів регіоналів, які вже закінчилися майже рік тому, тому, фактично, активи не розморожені, оскільки діють санкції, введені в березні 2015. Діючі санкції мають іншу формулювання і не були скасовані. Крім того, рішення не чинним санкцій прийняв Європейський суд у Люксембурзі, який не є останньою судовою інстанцією", - написав у своєму Facebook нардеп Володимир Ар'єв.