ua en ru

Шокін просить Верховний Суд схвалити затримання судді-хабарника з Одеської обл

Шокін просить Верховний Суд схвалити затримання судді-хабарника з Одеської обл Фото: генпрокурор Віктор Шокін ініціює затримання судді-хабарника

Генеральний прокурор Віктор Шокін звернувся у Верховний Суд України з клопотанням про внесення у парламент подання про затримання судді господарського суду Одеської обл. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

У повідомленні говориться, що ГПУ розслідує кримінальне провадження за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди суддею господарського суду Одеської області за ч. 5 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі службовою особою, або вчинене службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).

"Вказаний суддя вимагав та отримав неправомірну вигоду в розмірі понад півмільйона гривень за часткове задоволення позовних вимог у господарській справі. Після отримання хабара суддя був затриманий правоохоронними органами. Йому повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченому ч. 5 ст. 368 КК України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше заступник голови районного суду Одеси викрили на хабарі у 6 тис. дол.