ua en ru

Шокін запропонував фахівцям з США перевірити діяльність ГПУ

Шокін запропонував фахівцям з США перевірити діяльність ГПУ Фото: Віктор Шокін

Це пов'язано з заяви екс-голови СБУ Наливайченка про корупцію колишніх посадових осіб ГПУ, пов'язаних з діяльністю "БРСМ-Нафта"

Генеральний прокурор України Віктор Шокін запропонував американським колегам перевірити діяльність Генеральної прокуратури України (ГПУ). Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

"У зв'язку зі значним суспільним резонансом, викликаним заявою глави Служби безпеки України Валентина Наливайченка про наявність фактів корупції з боку колишніх посадових осіб Генеральної прокуратури України, пов'язаних з діяльністю ТОВ "БРСМ-Нафта", генеральний прокурор України Віктор Шокін звернувся до американських колег з пропозицією залучити фахівців відповідних служб в якості консультантів для допомоги в проведенні об'єктивного, повного розслідування кримінального провадження, пов'язаного з фактами озвучених Главою СБУ", - йдеться в повідомленні.

Заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе зазначив, що це пов'язано з бажанням прокуратури провести ефективне розслідування справи.

ГЕНЕРАЛЬНА ПРОКУРАТУРА ЗВЕРНУЛАСЬ ДО АМЕРИКАНСЬКИХ КОЛЕГ З ПРОПОЗИЦІЄЮ ПРО ЗАЛУЧЕННЯ ФАХІВЦІВ ДО РОЗСЛІДУВАННЯ ФАКТІВ КО...

Posted by Генеральна прокуратура України on 18 Июнь 2015 г.

Нагадаємо, Валентина Наливайченка викликали в Генеральну прокуратуру України (ГПУ) з-за заяви про причетність екс-керівництва ГПУ до "БРСМ-Нафти". За словами радника голови СБУ Маркіяна Лубківського, з цієї причини Налывайченко не зможе виступити перед Конгресом США і представити докази російської збройної агресії проти України. Лубківський підкреслив, що глава СБУ не полетить у Вашингтон, тому що отримав відмову Адміністрації Президента. "Виступи в Палаті представників і Конгресі, а також зустрічі з впливовими і високопоставленими партнерами скасовано, американська сторона не розуміє, що відбувається, а Україна втрачає серйозну можливість посилити свої позиції у протидії агресорові... Той, хто нарадив не пустити Наливайченко в Вашингтон, добре знає, що робить... " - написав радник Наливайченко.