ua en ru

Наливайченко отримав повістку від ГПУ, - Лубківський

Наливайченко отримав повістку від ГПУ, - Лубківський Фото: Валентин Наливайченко

При цьому АПУ не пустила главу СБУ в Вашингтон виступати перед Конгресом США

Главу Служби безпеки України (СБУ) Валентина Наливайченка викликали в Генеральну прокуратуру України (ГПУ) з-за заяви про причетність екс-керівництва ГПУ до "БРСМ-Нафти". Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

"Він (Наливайченко, - ред.) отримав повістку від слідчого генпрокуратури, яка таким чином (!) реагує на заяву Голови СБУ під час останнього засідання Кабінету міністрів щодо причетності колишнього керівництва ГПУ до палаючої нефтеналивоной базі БРСМ", - повідомив Лубківський.

За словами Лубківського, Наливайченко змушений пропустити поїздку до Вашингтона 16-17 червня, де він планував американської політичної та експертної еліті доказів російської збройної агресії проти України.

"Тобто, замість пояснень конгресменам - він буде давати пояснення слідчим генпрокуратури!", - обурюється Лубківський.

Лубківський зазначив, що Наливайченко не полетить у Вашингтон, тому що отримав відмову Адміністрації Президента України.

"Виступи в Палаті представників і Конгресі, а також зустрічі з впливовими і високопоставленими партнерами скасовано, американська сторона не розуміє, що відбувається, а Україна втрачає серйозну можливість посилити свої позиції у протидії агресорові... Той, хто нарадив не пустити Наливайченко в Вашингтон, добре знає, що робить... " - написав радник Наливайченко.

Шановні друзі,Змушений повідомити, що анонсована і очікувана презентація Головою Служби Безпеки України Валентином Нал...

Posted by Markian Lubkivskyi on 13 Июнь 2015 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко запрошений на слухання в Конгрес США, де повинен виступити на тему збройної агресії Росії проти України.