ua en ru

Шокін призначив нового заступника генпрокурора

Шокін призначив нового заступника генпрокурора Фото: Роман Говда

Екс-прокурор Одеської обл. Роман Говда став сьомим заступником генерального прокурора України

Заступником генерального прокурора України Віктора Шокіна призначений колишній прокурор Одеської області Роман Говда. Про це повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури України.

"Говда Роман Михайлович, заступник генерального прокурора, дата народження 10.12.1980", - випливає з повідомлення на сайті ГПУ, датованого 14 вересня.

Так, згідно з оновленими даними в розділі "керівництво" ГПУ, у генпрокурора Шокіна тепер сім заступників.

Нагадаємо, напередодні Шокін представив нового прокурора Одеської обл. - Давида Сакварелідзе, який зберіг за собою посаду заступника генпрокурора.

Як повідомили в ГПУ, Сакварелідзе, згідно з наказом генпрокурора від 14 вересня, буде поєднувати обидві посади - заступника генерального прокурора і прокурора Одеської області.

На посаді заступника генпрокурора Сакварелідзе займається реформуванням органів прокуратури та розслідуванням кримінальних проваджень щодо працівників прокуратури, а незабаром отримає додаткові функції в ГПУ.

Говда не пробув прокурором Одеської обл. і півроку - на цю посаду він, старший радник юстиції, був призначений 10 квітня.

Роман Говда з 19 грудня 2012 р. обіймав посаду начальника відділу нагляду за додержанням законів при провадженні оперативно-розшукової діяльності управління нагляду за додержанням законів органами внутрішніх справ ГПУ. Народився 10 грудня 1980 р. у м. Новояворівськ Яворівського району Львівської області. Починав трудовий шлях у 2003 р. в органах прокуратури Житомирської області.

Із 2005 по 2007 рр. працював в апараті прокуратури Житомирської області. В апараті Генеральної прокуратури України із 2010 р. працював на посадах від прокурора відділу до першого заступника начальника управління нагляду за додержанням законів органами внутрішніх справ Головного управління нагляду у кримінальному провадженні ГПУ.