ua en ru

Сакварелідзе незабаром отримає додаткові функції в ГПУ

Сакварелідзе незабаром отримає додаткові функції в ГПУ Фото: Давид Сакварелідзе

Заступник генпрокурора заперечує наявність конфлікту з Віктором Шокіним

Заступнику генерального прокурора України Давиду Сакварелідзе незабаром буде передано додаткові функції в Генеральній прокуратурі. Про це Сакварелідзе заявив сьогодні в Києві на 12-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES 2015), передає кореспондент РБК-Україна.

"У мене є своя позиція, своя сфера відповідальності, я достатньо завантажений: днями, думаю, мені будуть передані ще додаткові функції, відтак я займаюся тим, що мені довірило українське суспільство, Президент України", - сказав Сакварелідзе.

При цьому заступник генпрокурора запевнив, що у нього немає конфлікту з генпрокурором Віктором Шокіним. "У мене немає з ним (Віктором Шокіним, - ред.) конфлікту, були певні розбіжності з колегами і вони є, але, думаю, здоровий процес все-таки переможе", - зазначив Сакварелідзе, додавши, що Шокін не заважає проведенню реформ і підтримує "інтелектуальні та ментальні" зміни в ГПУ.

Сакварелідзе також повідомив, що процес обрання антикорупційного прокурора зрушиться з місця після обрання Верховною Радою семи кандидатів до конкурсної комісії з відбору антикорупційного прокурора. За його словами, на сьогодні ВР має подати 7 кандидатів, чотирьох вже призначила Генпрокуратура. "Чекаємо сімох представників комісії від парламенту, яких, сподіваюся, наступного тижня вони дадуть", - додав заступник генпрокурора.

Нагадаємо, напередодні Сакварелідзе заявив, що в даний час у розробці Генпрокуратури знаходяться шість-сім цікавих справ.