ua en ru

Шокін ініціює створення "молодіжної прокуратури"

Шокін ініціює створення "молодіжної прокуратури" Фото: ГПУ

До лав "молодіжної прокуратури" відбиратимуться студенти юридичних факультетів вишів

Генеральний прокурор України Віктор Шокін прийняв рішення про створення так званої "молодіжної прокуратури". Про це Генеральний прокурор України Віктор Шокін заявив під час брифінгу, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України (ГПУ).

Як зазначається, до лав "молодіжної прокуратури", за словами керівника прокуратури, на конкурсній основі будуть відбиратися перспективні молоді люди з числа студентів юридичних факультетів вищих навчальних закладів, які мають бажання працювати в органах прокуратури.

"У подальшому з них навіть можуть бути обрані Генеральний прокурор України та заступники...Прокуратура повинна повністю оновитись - повинні прийти нові, кваліфіковані, підготовлені до роботи в прокуратурі кадри", - наголосив Шокін.

На думку Шокіна, вони можуть брати безпосередню участь в роботі ГПУ, також їм може бути надане право обговорення на засіданнях колегії усіх аспектів діяльності ГПУ та можливість надавати пропозиції з цих питань, які будуть враховані.

"Метою цього кроку реформування є завчасне забезпечення приходу до прокуратури нових молодих людей, які будуть знайомі з організацією роботи прокуратури, видами діяльності та функціями", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за наказом Шокіна у ГПУ скорочено 3 тис. посад й на сьогодні штатна чисельність посад складає 15 тис., як це і передбачено Законом України "Про прокуратуру", що вступив в силу 16 липня 2015 р. Також Шокін повідомив, що 20 липня 2015 р. розпочався прийом документів для участі у відкритому конкурсі на заміщення близько 700 вакантних посад керівників та заступників керівників місцевих прокуратур, запросивши усіх бажаючих, хто має певний досвід і відповідає критеріям відбору, взяти в ньому участь.