ua en ru

Шокін хоче створити українсько-британську групу слідчих

Шокін хоче створити українсько-британську групу слідчих Фото: Віктор Шокін

Великобританія готова надати допомогу Україні в розслідуванні резонансних злочинів

Генеральний прокурор України Віктор Шокін пропонує створити спільну українсько-британську робочу групу, метою якої стало б розслідування справ стосовно екс-чиновників, дії яких мають відношення до Великобританії. Про це він заявив на зустрічі з послом великої Британії в Україні Саймоном Смітом, передає прес-служба ГПУ.

Як повідомляється, Шокін подякував послу за співпрацю з Національним агентством по боротьбі з злочинністю Великобританії в питанні розслідування кримінальних проваджень стосовно колишніх високопоставлених чиновників.

"У зв'язку з цим Генеральним прокурором було запропоновано створення спільної робочої групи з залученням відповідних британських експертів та фахівців, метою якої стало б розслідування справ стосовно колишніх високопоставлених посадових осіб, дії яких мають відношення до Великобританії", - сказано в повідомленні.

Генпрокурор України також поінформував британську делегацію про результати роботи на основних пріоритетних напрямах діяльності ГПУ - розслідування злочинів, скоєних щодо учасників Революції Гідності, кримінальних проваджень стосовно колишніх високопоставлених чиновників, а також боротьби з корупцією.

Як зазначається, посол Великобританії подякував за надану українською стороною вичерпну інформацію щодо змін, які відбуваються в діяльності прокуратури, а також запевнив у підтримці британської стороною процесу реформування прокуратури та готовність надати необхідну експертну допомогу в розслідуванні тих кримінальних проваджень, які пов'язані з його країною.

Шокін хоче створити українсько-британську групу слідчих

Фото: Віктор Шокін і Саймон Сміт

Нагадаємо, в січні 2015 р. Великобританія закрила кримінальне провадження щодо активів екс-глави Мінекології України Злочевського.