ua en ru

Шмигаль розповів, хто отримає переважне право викупу земельної ділянки

Шмигаль розповів, хто отримає переважне право викупу земельної ділянки Фото: прем'єр-міністр Денис Шмигаль (Віталій Носач/РБК-Україна)
Автор: Юлия Струк

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів, хто отримає переважне право викупу земельної ділянки після відкриття ринку землі. За його словами, це будуть аграрії, які працюють на ділянці багато років.

Вказано, що Кабінет міністрів вніс зміни до порядку ведення Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. За словами Шмигаля, це рішення дасть можливість забезпечити коректну процедуру продажу та правильне оформлення всіх відомостей у реєстрі.

"Після відкриття ринку землі аграрії, які багато років працюють на земельній ділянці, отримають переважне право її викупу. Водночас всі угоди купівлі-продажу будуть перевірятися на дотримання вимог закону", - сказав прем'єр.

Він дав завдання Міністерству аграрної політики та продовольства забезпечити необхідний рівень інформування, щоб люди на місцях розуміли всі переваги земельної реформи.

Шмигаль звернув увагу, що окрім відкриття ринку землі, важливо розвивати систему меліорації, оскільки спекотна погода постійно створює небезпеку посухи та втрати врожаю для аграріїв.

"У зв’язку з цим проект зрошення у південних областях є пріоритетом нашого уряду та профільного міністерства", - підсумував очільник Кабміну.