ua en ru

Шкіряк: поліцейські продовжують вилучати заборонену символіку в проросійських учасників акції

Шкіряк: поліцейські продовжують вилучати заборонену символіку в проросійських учасників акції Фото: Шкіряк заявив, що поліцейські продовжують вилучати заборонену символіку в проросійських учасників акції

За його словами, в стані нинішньої війни з Росією неприпустимо використання під час заходів 9 травня "георгіївських стрічок, портретів катів українського народу та плакатів провокативного змісту"

Правоохоронні органи будуть продовжувати вилучати символіку "кривавого російського комуно-фашизму", яку використовують прихильники РФ під час заходів до Дня перемоги над нацизмом . Про це написав радник глави Міністерства внутрішніх справ Зорян Шкіряк на своїй сторінці в Facebook.

"Ми неодноразово попереджали про неприпустимість використання під час заходів 9 травня символів кривавого російського комуно-фашизму. Зокрема, георгіївських стрічок, портретів катів українського народу Сталіна, Леніна, Жукова, плакатів провокаційного змісту та інших заборонених предметів тоталітарного комуністичного режиму. Для України, яка фактично перебуває в стані війни з нинішньою Росією, використання такої символіки - це свідома провокація", - заявив він.


"Путін - це Гітлер XXI століття, лідер світового тероризму і новітнього російського фашизму. Це знає і розуміє весь цивілізований світ. Отже, наша реакція буде відповідною", - додав Шкіряк.

Також радник глави МВС зазначив, що незважаючи на те, що поліцейські продовжують конфіскувати заборонену символіку у агресивно налаштованих проросійських мітингувальників, необхідно, щоб представники українських патріотичних організацій не нагнітали ситуацію і не вступали ні в які конфлікти.

"Зараз ситуація перебуває під контролем правоохоронних органів", - підкреслив Шкіряк.

Нагадаємо, раніше Шкіряк заявив, що на травневі свята будуть цілодобово чергувати понад 25 тис. поліцейських.