ua en ru

Шевченківський райсуд Києва задовольнив позов про стягнення особисто з нардепа Дмитра Святаша 59 млн грн

Шевченківський районний суд Києва 26 вересня задовольнив позов про стягнення особисто з народного депутата фракції Партії регіонів Дмитра Святаша 59 млн грн, передає кореспондент РБК-Україна.

Як відомо, ліквідатор ТОВ "КрАСЗ", одного з найбільших автоскладальних підприємств в Україні, подав позов до Шевченківського районного суду Києва на Дмитра Святаша у зв'язку з неповерненням заборгованості у розмірі 59 млн грн. В ході розслідування було встановлено, що "КрАСЗ" ще на початку 2009 року погасив за Дмитра Святаша особистий кредит у розмірі 59 млн грн. Фактично, Святаш за рахунок свого підприємства погасив особистий борг, а потім почав процедуру банкрутства автоскладального заводу. Незабаром після погашення особистого боргу Дмитра Святаша "АЗЧ-Сервіс" - ще одне підприємство групи компаній депутата "АІС", порушило проти "КрАСЗ" справу про банкрутство в Полтавському господарському суді.

Перебуває у стані банкрутства "КрАСЗ" був виведений з під управління Святаша і його ліквідатор через суд домігся повернення боргу. А саме, суд виніс рішення про стягнення особисто з Дмитра Святаша 59 млн грн.
Проте чинний парламентарій і кандидат в народні депутати від Партії регіонів по одному з мажоритарних округів міста Харкова стверджує про те, що не має коштів для погашення боргу.

Декларація Святаша, опублікована на сайті Центрвиборчкому, в графі особисте майно містить в основному прочерки. У одного з великих представників автобізнесу України, відповідно до декларації, ні навіть особистого транспортного засобу. Тому крім особистого майна, якого у Святаша більше не залишилося, арештовуються рахунки його компаній.

Нагадаємо, що раніше також повідомлялося про борг компаній, пов'язаних з Дмитром Святашем, перед ДПС по Харківській області. Заборгованість перед податковою вже перевищила 594 млн грн. Однак, маючи такі непогашені зобов'язання, депутат Святаш продовжує активно розвивати бізнес з продажу легкових автомобілів української та зарубіжної зборки.