ua en ru

Шевченківський райсуд Києва виправдав Н.Вітренко і В.Марченка

Шевченківський райсуд Києва сьогодні близько 12:00 виніс вердикт за позовом київської міліції до лідерів Прогресивної соціалістичної партії України (ПСПУ) Наталії Вітренко і Володимира Марченка. Про це повідомляє прес-служба ПСПУ.

Лідерам ПСПУ були пред'явлені звинувачення в порушеннях при організації і проведенні мітингу злочинах (ст.185-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення). Суд визнав, що мітинг був організований і проведений в повній відповідності з Конституцією України, законодавством України і нормами міжнародного права.

Нагадаємо, раніше сьогодні ПСПУ заявила про арешт своїх лідерів Н.Вітренко і В.Марченка. Сьогодні в Києві, на Майдані Незалежності з 9:00 до 10:00 проводилася мирна акція із захисту позаблокового статусу України, з вимогою скасування військових навчань "Сі Бриз - 2010" як етапу вступу України до НАТО.

Після закінчення акції, коли основна маса учасників вже розійшлася, прибулий спецназ оточив Н.Вітренко і В.Марченка, перешкоджаючи будь-яким їх діям. Лідери ПСПУ були посаджені в міліційну машину і відвезені в невідомому напрямі. Як стало відомо, Н.Вітренко і В.Марченко були доставлені в будівлю Шевченківського районного суду.