ua en ru

Засідання у справі Шепелєва перенесено на 28 лютого

Засідання у справі Шепелєва перенесено на 28 лютого Фото: Олександр Шепелєв (РБК-Україна)

З семи присяжних п'ятеро заявили про самовідвід

Оболонський районний суд міста Києва переніс розгляд кримінального провадження за обвинуваченням колишнього народного депутата Олександра Шепелева у навмисному вбивстві банкіра Сергія Кириченко на 28 лютого через відсутність складу суду присяжних. Про це повідомила суддя Оболонського суду Олена Жежера, передає кореспондент РБК-Україна.

"Розгляд кримінального провадження за обвинувачення Шепелева Олександра Олександровича у вчиненні злочинів, передбачених частиною 3 статті 27 Кримінального кодексу України. На судове засідання з’явились захисники і прокурори. До суду доставлений обвинувачений Шепелев. Відповідно до клопотання обвинуваченого, дане кримінальне провадження розглядається складом судом присяжних", - повідомила Жежера.

Так, з семи присяжних п'ятеро заявили про самовідвід. Через це судом буде визначено ще 5 додаткових присяжних.

"Суд перенесено на 14:00 28 лютого", - заявила суддя.

За словами сторони обвинувачення, після того як буде сформований склад суду присяжних в рамках розгляду кримінального провадження має відбутись обрання міри запобіжного заходу для Шепелева.

"Запобіжний захід у даному провадженні ще не обрано. Прокуратура вимагає обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави", - заявив представник сторони обвинувачення, прокурор головної військової прокуратури Артем Щербак.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Шепелева затримали в Україні після того, як він втік з Російської Федерації, яка оголосила його в міжнародний розшук.

За інформацією джерел РБК-Україна, Шепелева з 20 грудня 2017 року оголошено Росією в міжнародний розшук. У РФ його підозрюють в замаху на дачу хабара посадовій особі