ua en ru

Shell зацікавлена видобувати газ із виснажених родовищ в Україні

Компанія Royal Dutch Shell зацікавлена видобувати газ із виснажених українських родовищ та таких, які вважалися неперспективними і малоефективними. Про це повідомив виконавчий директор з питань міжнародної розвідки та видобування концерну Royal Dutch Shell Ендрю Браун під час зустрічі з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим, передає кореспондент РБК-Україна.

Також під час зустрічі була проведена презентація найсучасніших технологій компанії, які дозволяють видобувати залишки газу із родовищ, які розроблялися уже раніше, та з невеликих родовищ за допомогою мобільних комплексів, які дозволяють на 50% скоротити витрати при видобутку газу.

"Звичайно, ми зацікавлені у застосування в Україні цих найсучасніших технологій. Ми впевнені, що на наших родовищах вони дадуть хороший результат... Давайте приступимо до вивчення цього питання в Україні", - сказав Азаров.

Він нагадав, що раніше Україна щорічно видобувала до 40 млрд куб. м газу, тому в нашій державі є такі родовища, видобуток газу на яких можна відновити.

"Новітні технології, які застосовує компанія Shell, дають можливість збільшити приблизно на 30-40% обсяги видобутку газу на родовищах, де йде видобуток і де уже був видобуток", - наголосив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький.