ua en ru

Shell приступила до оцінки базового стану навколишнього середовища Юзівської ділянки

Shell приступила до оцінки базового стану навколишнього середовища юзівської ділянки. Про це повідомляє прес-служба компанії Shell.

Три громадські організації, що отримали гранти від компанії Shell на проведення оцінки екологічного стану Юзівської ділянки, надали результати своїх досліджень на затвердження експертної ради під час засідання в Донецьку 13 грудня 2013 р.

Результати їх роботи стануть частиною комплексної оцінки базового стану навколишнього середовища Юзівської ділянки, до якої приступила компанія Environmental Resources Management (ERM), компетентна міжнародна консалтингова компанія.

"Згідно з підходами Shell, проведення такої оцінки є обов'язковим до початку реалізації проекту з геологорозвідки та пошуку вуглеводнів на Юзівській ділянці в рамках угоди про розподіл продукції, укладеної 24 січня 2013 року. Мета експертизи - мінімізувати вплив проекту на навколишнє середовище", - йдеться в повідомленні.

Навесні цього року компанія Shell спільно з фондом Східна Європа оголосили конкурс серед регіональних екологічних громадських організацій на отримання грантів для проведення оцінки екологічного стану Юзівської ділянки.

"За результатами розгляду заявок експертна рада визначила чотирьох переможців. З них три організації - Донецька обласна громадська організація "Природоохоронний рух "Джерела" (керівник Андрій Коюда), Харківська обласна організація Всеукраїнської екологічної ліги (керівник Сергій Размєтаєв) і Краматорська міська громадська організація "Фонд розвитку громади" (керівник Станіслав Черногор) виконали умови програми та надали результати своїх досліджень. Четвертий фіналіст - екологічна громадська організація "МАМА-86 Артемівськ" - не надала матеріалів без пояснення причин", - йдеться в повідомленні.

Також згідно з інформацією прес-служби компанії Shell, результати досліджень будуть опубліковані в наступному році.

Нагадаємо, 24 січня 2013 р Shell, ТОВ "Надра Юзівська" і уряд України підписали угоду про розподіл продукції (УРП) на розвідку, розробку і видобуток вуглеводнів на Юзівській ділянці. Юзівський ділянка знаходиться в Дніпровсько-Донецькому нафтогазоносному басейні на території двох областей: Донецької та Харківської. Розмір ділянки становить 7886 км2. Початковий етап геологічного вивчення передбачає отримання сейсмічних даних і буріння до 15 свердловин.

До початку будь-яких робіт Shell проведе комплексну оцінку потенційного впливу проекту на екологічну і соціальну середовище, а також на здоров'я населення з залученням компетентної міжнародної консалтингової компанії Environmental Resources Management (ERM).