ua en ru

Shell почне буріння на Юзівській дільниці в першому півріччі 2014 р

Компанія Shell почне буріння на Юзівській площі в першому півріччі 2014 р. Про це на брифінгу в Харківській ОДА 17 грудня повідомив міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков, повідомляє прес-служба Мінекології.

Компанія Shell почне буріння на Юзівській площі в першому півріччі 2014 р. Про це на брифінгу в Харківській ОДА 17 грудня повідомив міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков, повідомляє прес-служба Мінекології.

"На Юзівському родовищі в першому півріччі 2014 р. має бути закладена перша свердловина. Конкретні терміни залежать від часу, який забере проходження експертиз. В даний час ведуться роботи, спрямовані на те, щоб знайти оптимальне місце розташування для цієї свердловини", - додав міністр.

Проскуряков підкреслив, що компанія Shell ще не починала розробку сланцевого газу. На пошуковій свердловині "Біляївська-400" йдуть роботи з гідророзриву пласта. Роботи проходять успішно. На родовище приїжджали громадські екологи та представники Міністерства - екологічної загрози немає.

"Вже проведена екологічна експертиза угоди про розділ продукції, сам проект поки не був поданий на експертизу. Можу сказати, що він пройде повністю і суспільну, і державну експертизу, а при необхідності і міжнародну. Тільки коли ми зрозуміємо, що екологічні ризики зведені до мінімуму, компанія отримає дозвіл на початок робіт, але тільки геолого-розвідувальних", - сказав міністр.

Зазначимо, вчора компанія Shell приступила до оцінки базового стану навколишнього середовища юзівської ділянки.

Нагадаємо, 24 січня 2013 р Shell, ТОВ "Надра Юзівська" і уряд України підписали угоду про розподіл продукції (УРП) на розвідку, розробку і видобуток вуглеводнів на Юзівській ділянці. Юзівський ділянка знаходиться в Дніпровсько-Донецькому нафтогазоносному басейні на території двох областей: Донецької та Харківської. Розмір ділянки становить 7886 кв. км.

Початковий етап геологічного вивчення передбачає отримання сейсмічних даних і буріння до 15 свердловин. До початку будь-яких робіт Shell проведе комплексну оцінку потенційного впливу проекту на екологічну і соціальну середовище, а також на здоров'я населення з залученням компетентної міжнародної консалтингової компанії Environmental Resources Management (ERM).