ua en ru

Щуріков заявив про цілеспрямоване зниження вартості ОПЗ головою Одеської ОДА Саакашвілі

Щуріков заявив про цілеспрямоване зниження вартості ОПЗ головою Одеської ОДА Саакашвілі

Перший заступник директора Одеського припортового заводу (ОПЗ) Микола Щуріков заявив про цілеспрямоване зниження вартості ОПЗ головою Одеської ОДА Міхеїлом Саакашвілі. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Явно простежується цілеспрямована робота по зниженню вартості ОПЗ. Все це відбувається при активній участі реформатора Саакашвілі, який використовує НАБУ і САП", - пише Щурик.

У світлі вчорашньої заяви Голови ФДМ про можливе зниження ціни ОПЗ на 50 % я згадав хронологію подій навколо приват...

Опубліковано Миколою Щуріковим 20 серпня 2016 р.

Він зазначив, що НАБУ провело обшуки у справі ОПЗ і затримало його самого та голову наглядової ради "ОПЗ" Сергія Перелому 14 липня 2016 року — "рівно за 4 дні, два з яких вихідні, до завершення подачі заявок".

Після чого, пише заступник директора Одеського припортового заводу, 18 липня, в день закінчення подачі заявок виявилося, що жодної заявки на участь у конкурсі не надійшло, про що повідомили у ФДМ.

При цьому Щуріков підкреслює, що напередодні обшуків НАБУ на ОПЗ і затримання топ-менеджменту підприємства, 13 липня, голова ФДМ Білоус заявляв, що купівлею ОПЗ на конкурсі серйозно цікавляться як мінімум сім компаній.

Крім цього, Щуріков повідомив, що серпня 2015 року Кабінет міністрів і ФДМ вирішили скасувати стартовий продаж 5% акцій ОПЗ.

"Хоча продаж 5% дозволив би промацати ринок і зрозуміти реальну вартість ОПЗ. Цілком імовірно, що вона виявилася б набагато вищою за 500 млн дол. Але від цього чомусь відмовилися. Цікаво, що Саакашвілі ці зміни порадували", — пише заступник директора ОПЗ.

Після чого, як пише Щуріков, коли в листопаді 2015 року парламент намагався прийняти зміни щодо процесу приватизації, що дало б старт продажу ОПЗ, 19 листопада були озвучені перші безпідставні звинувачення з боку Саакашвілі у зловживаннях на ОПЗ, а 20 листопада вже Сакварелідзе (на той час керівник прокуратури в Одеській області) повідомив про обшуки на ОПЗ і розслідування факту злочинного заволодіння 4 млрд грн держкоштів

"Весь грудень 2015 року Саакашвілі і Сакварелідзе активно продовжують нагнітати ситуацію фантастичними заявами про корупцію та розтрати, а так само радіти, що вдалося зберегти ОПЗ в держвласності", — зазначає Микола Щуріков.

При цьому він підкреслює, що протягом всієї підготовки підприємства до приватизації "Саакашвілі не заспокоювався, а кількість звинувачень з його боку лише збільшувалася".

Так, після невдалого конкурсу з продажу ОПЗ, 19 серпня глава ФДМ Ігор Білоус заявив, що повторний аукціон з продажу ОПЗ може відбутися в кінці вересня або на початку жовтня. До того ж, за словами Білоуса, стартова ціна ОПЗ може бути знижена майже в два рази.

Щуріков додав, що "залишилося тільки дізнатися ім'я щасливого покупця ОПЗ, який придбає завод на 50% дешевше, а це 250 млн дол. США замість анонсованих 500 млн дол. США".