ua en ru

"Шапекоэнсе" вперше у своїй історії зіграє проти "Барселони"

"Шапекоэнсе" вперше у своїй історії зіграє проти "Барселони" Фото: "Шапекоэнсе" (instagram.com/ChapecoenseReal)

Іспанці таким чином хочуть бразильцям відновити конкурентний рівень

Каталонський футбольний клуб "Барселона" запросила "Шапекоэнсе" на "Камп Ноу" для зустрічі в товариському матчі за Кубок Жоана Гампера. Про це повідомляється на сайті іспанського клубу.

Бразильський клуб вперше в своїй історії зіграє проти "Барселони". Іспанці заявили, що таким чином вони хочуть допомогти "Шапекоэнсе" відновити конкурентний рівень, який був у клубу до трагедії, після якої вижило тільки три гравці першої команди.

Матч пройде 7 серпня і в ньому буде розіграний Кубок Жоана Гампера, названий на честь президента-засновника "Барселони". Такі зустрічі є традиційними для іспанського гранда. На ньому оновлена команда представляється уболівальникам перед стартом нового сезону. Трофей розігрувався 51 раз і 39 з них його володарем стала "Барселона".

Окрім бразильського клубу в міжсезоння "Барселона" проведе спаринги проти "Ювентуса", "Манчестер Юнайтед", "Реала" та інших.

Першими офіційними матчами каталонців будуть зустрічі з "Реалом" за Суперкубок Іспанії 12-13 на "Камп Ноу" і 15-16 серпня на "Сантьяго Бернабеу".

Нагадаємо, прощання з загиблими в авіакатастрофі футболістами, тренерами та спортивними журналістами відбулося в бразильському місті Шепико. Церемонія проходила на одному з місцевих стадіонів, де спортсмени зіграли свої найбільш вдалі матчі.