ua en ru

Шанси "Заступу" ростуть з кожним днем, - політолог

Шанси партії "Всеукраїнське аграрне об'єднання "Заступ" на проходження у Верховну Раду зростають з кожним днем. Таку думку висловив директор агентства соціальних комунікацій Сергій Бєлашко.

"Зараз електоральна ніша села вільна. Селянська партія, яка свого часу мала другу за чисельністю фракцію в Раді, тихо померла, Аграрна партія - в глибокій комі, і заявлені спроби реанімувати поки не дали ніякого результату. Так що "Заступ" має всі шанси 26 жовтня подолати прохідний бар'єр, якщо зуміє мобілізувати сільський електорат", -зазначив Бєлашко.

"Під час своїх передвиборчих кампаній українські партії, як правило, обмежуються рекламою на радіо і телебаченні, плюс масові заходи у великих містах. "Заступ", який готовий дійти до кожного села, може стати якісно новим феноменом української політики. У народі про цю партію вже кажуть: "Пре, як танк". Але обирають в парламент не "танки", а "танкістів", - підкреслив політолог.

Експерт відзначив, що у виборчому списку "Заступу" - не надокучливі в телевізорах особи вчорашніх і позавчорашніх політиків, розбавлені "героями громадянської війни", а люди від землі - фермери, сільські голови, аграрні експерти.

"Саме це відрізняє "Заступ" від "партій Майдану", які фактично позбавили виборця реальної альтернативи, намагаючись звести голосування до вибору між угрупованнями правлячої коаліції. Таким чином, "Заступ" може розраховувати і на підтримку опозиційного електорату, позбавленого можливості голосувати за своїх традиційних фаворитів", - сказав експерт.

Головне завдання "Заступа", на думку Бєлашко, встигнути донести свою програму до селян і показати відмінність своїх кандидатів від решти претендентів на мандат. "Якщо "Заступ" впорається з цим завданням, через місяць він може стати головною сенсацією української політики", - резюмував політолог.