ua en ru

Волонтер "Госпітальєрів" розповіла подробиці про вбитих і поранених на шахті "Бутівка"

Волонтер "Госпітальєрів" розповіла подробиці про вбитих і поранених на шахті "Бутівка" Фото: шахта "Бутівка"

Вночі поранених транспортували в лікарню Мечникова

З 11 поранених бойовиками у неділю, 12 червня на шахті "Бутівка" в Донецькій області бійців "Правого сектора", вісім вже перебувають у лікарні Мечникова, двоє залишилися в Красноармійську і один повернувся на позицію. Про це повідомила медик-волонтер з медичного батальйону "Госпітальєри" Яна Зінкевич Facebook.

"На даний момент з 11 поранених ПС: вісьмох наші екіпажі вже доставили в лікарню Мечникова, один хлопчик легкий, тому в Красноармійську після наданої допомоги повернувся на позицію. Ще двоє важких досі знаходяться в госпіталі Красноармійська, стан важкий, вони прооперовані, але обидва вже стабілізуються", - написала вона.


За словами Зінкевич, четверо загиблих вже знаходяться морзі при лікарні Мечникова.

"Тіла 4-200 ПС (Ярик, Гуцул, Док, Легат - рідні вже повідомлені, не варто було раніше публікувати інформацію) через годину будуть в Дніпрі, в морзі при Мечникова. Завтра вранці починаю оформляти документи. Також завтра визначимося після розмов з близькими з місцем, датою і часом похорон і прощання", - додала Зінкевич.

Волонтер також повідомила, що охочі допомогти у транспортуванні або купівлі трун або атрибутів, або просто прямо сім'ям можуть писати їй або приходити в волонтерський штаб. Також вона попросила не виставляти прізвища загиблих і поранених, оскільки це не раз заважало їх близьким та рідним.

Нагадаємо, в Авдіївці місцевий житель підірвався на міні.