ua en ru

Шахтарі не будуть підтримувати сепаратистів у Донецьку, - Незалежна профспілка гірників

Шахтарі Донбасу не будуть підтримувати проросійськи налаштованих активістів. Про це заявив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець

Шахтарі Донбасу не будуть підтримувати проросійськи налаштованих активістів. Про це заявив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, коментуючи поширену в ЗМІ так званий "План дій", - мовиться в повідомленні прес-служби профспілки.

Зокрема, там йдеться про необхідність агітації шахтарів і про страйк на шахтах.

"Шахтарі не будуть підтримувати сепаратистів. І на те є причини. Вони добре поінформовані про те, що в Росії в минулому році на 40% скоротилися інвестиції у вугільну промисловість. Крім того, всі знають, що там ведеться видобуток вугілля на товстих шарах, а більше 60% обсягу - в кар'єрах, відкритим способом. На таких шахтах витрати складають 10 доларів на 1 тонну. Шахтарі Донбасу знають і те, що, наприклад, у Ростовській області закриті всі шахти, за винятком трьох об'єктів, які належать українському підприємцеві Рінату Ахметову, і постачають вугілля українському споживачеві", - сказав Волинець.

Крім того, він зазначив також, що в Росії немає дотацій з бюджету на вугільну промисловість, відповідно вона не буде дотувати українські шахти.

"А це означає, що вони будуть закриті миттєво. Люди ж залишаться без зарплат і роботи. В Україні на даний момент шахти не закриваються, а виплачують зарплату шахтарям. У гірників немає причин для хвилювань і ідеї сепаратистів їм не цікаві", - сказав Волинець.