ua en ru

Шахтар сьогодні зіграє з Фенербахче за вихід в плей-офф Ліги чемпіонів

Шахтар сьогодні зіграє з Фенербахче за вихід в плей-офф Ліги чемпіонів Фото: сайт ФК Шахтар

Букмекери більше вірять у перемогу Шахтаря

Донецький Шахтар сьогодні, 5 серпня 2015 р., на домашньому полі зіграє з турецьким Фенербахче в третьому кваліфікаційному раунді Ліги Чемпіонів за вихід в плей-офф і подальшу боротьбу за путівку в груповий етап.

Перший матч кваліфікації, який команди провели в Стамбулі, завершився нульовою нічиєю на табло. Так що клуби вийдуть сьогодні на поле практично з рівними шансами. Однак на боці Шахтаря - "рідні" стіни.

Матч розпочнеться о 21:45 на львівському стадіоні "Арена Львів", який з-за подій на Донбасі став домашньою ареною гірників. А розсудить команди німецька бригада арбітрів.

Варто відзначити, що букмекери більше вірять у перемогу Шахтаря. Коефіцієнт на перемогу донецького клубу - 1,80, на нічию - 3,30, перемогу команди з Туреччини - 5,00. При цьому найбільш вірогідними вважаються перемоги Шахтаря" з рахунком 1:0 і 2:0, а також нічия 1:1.

Згідно з регламентом Ліги чемпіонів, сьогодні перемогла команда вийде в плей-офф, де побореться за вихід в груповий раунд турніру. Програла команда отримає шанс поборотися в плей-офф за вихід в груповий раунд Ліги Європи. Жеребкування плей-офф Ліги чемпіонів відбудеться вже в цю п'ятницю, 7 серпня.

Зазначимо, що протистояння двох клубів запаморочилось допінг-скандалом за участю гравця Шахтаря бразильця Фреда. Справа в тому, що допінг-проба бразильського півзахисника, узята під час його гри за збірну Бразилії в рамках Кубка Америки в Чилі в червні 2015 р., дала позитивний результат на заборонений діуретик.

У зв'язку з цим Фенербахче подало скаргу в УЄФА з-за того, що Фред всупереч цій інформації вийшов на поле в Стамбулі, і зажадала анулювати результати матчу. Однак УЄФА відхилила скаргу Фенербахче по Фреду і, таким чином, визнала законним результат між Фенербахче " і " Шахтарем 28 липня в Стамбулі.